14 Nisan 2006

Saçmala Bazen

ALACAĞI OLMASIN SENDEN HAYATIN!!

Sıcak karlar yağsın kirpiklerine bahar aylarında. Umut bağla, bahar çiçeklerinin güneş rengi kokularına. Umudu yerlere serme, kokla çiçeğini bulduğun yerde. Dudaklarında takılı kalsın en güzel aşk şiirlerinin son mısraları. Tangoları mırıldan, geçip gidecek hayata inat.Eğme başını önüne, gözlerinden eksik etme gülümseyen bahar bakışlarını. Yüzünde yer verme kedere, üstüne üstüne yürü hüznün. Bırak duygularını, hüznünü savurduğun dizginsiz rüzgarlara, korkmadan.

Ölüm, nasıl olsa çalacak kapını bir gün. O zaman hayatın karşısında eğilmek niye? Aşk tanrıçalarının elinden içmek varken aşk şarabını kanakana, aşktan kaçıp saklanmak niye?

Sevişmelerini ayinleştir. Dağ çiçeklerine söylenen şarkılarla karşıla yeni günü. Seni ciddiye almayan hayatı sen de ciddiye alma, geç dalganı inceden. Büyük zannettiğin dertlerin Aslında küçük olduğunu öğretir sana zaman.

Aldırma onun bunun ne dediğine, herkes hayata kendi gözlükleriyle bakar..

Senden korktukları için, seni kıskandıkları için saldırırlar sana, başka bir nedeni yok. Siperlerde çürütme kendini sakın, dövüşmek için er meydanını seç.

Ölüm istenmeyen, ölüm kahpedir elbette ama şerefle gidilecekse ölüme, onunda aziz bir yanı olur. O kadar da korkma ölümden. Bir karanfil bulunsun masanda her gün. Kokla onu gün boyu, ay yüzlü sevgiliyi koklar gibi.

İnsanları olduğu gibi gör. Katilin bile yüreğinin derinliklerinde insani bir yan olabileceğini unutma. Şiiri sev, sev ki hayatını şiir gibi yaşama isteği uyansın beyninde.

Takma dertlerini bu kadar kafana. Her yeni doğan günün taze bir başlangıç olduğunu unutma. Zaman her şeyi düzene koyar. En büyük doktordur zaman, acılarını ancak o unutturur, üzülme, güven zamanın büyüklüğüne.

Kılı kırk yarmaya kalkma sakın, ilk adımını atarken. Hata yapma hakkını kendine tanı, korkma. Saçmala bazen, boşalt yüreğine doldurduğun acı veren ağırlıkları. Özgür ol, insan ol, borçlu kalma şu iki günlük dünyaya….

Yazarı Bilinmiyor..



8 yorum:

Handan dedi ki...

Ne güzel geldi bu yazı şimdi.

İyi geceler Zehra.

ece dedi ki...

Yüzünde yer verme kedere, üstüne üstüne yürü hüznün sen de Zehra...

"Hata yapma hakkını kendine tanı, korkma..." diyor yazıda..Belki de budur olması gereken...

Ama ben korkuyorum galiba hata yapmaktan..

Elimde değil...

Sen de öylesin galiba..

"Saçmala bazen, boşalt yüreğine doldurduğun acı veren ağırlıkları.."

Öyle olalım be Zehra..
Saçmalayalım biraz..
Ne çıkar..
Değil mi ?

Ne dersin ?

:)))

Zehra dedi ki...

Canım Ece saçmalayalım diyorsun..Kolay söyleniyor dimi..Ama kolay değil..Hiç değil..Belki bizi mutluluğumuzdan alı koyan budur be güzel Ecem..Kendimizi frenlememiz..

Bulsara dedi ki...

Bilinmeyen bir yazardan öğütlerle yaşanası bir dünya arasında gerçeklik açısından pek çok fark vardır. Hep umut eder hep en önde gider ve hiç yılmaz coşkusu hiç azalmaz sevgisi. Oysa hayat bu kadar aymaz mı? Benliğinden haykıran ses seni bu kadar uzaklara alır götürür mü?

Gamzeli dedi ki...

ÇOk güzel olmuş...nedense senin sayfan beni rahatlatıyor...

Zehra dedi ki...

canım benim gamze:) herzaman beklerim..;)

Gamzeli dedi ki...

bende beklerim her zaman :)

Adsız dedi ki...

Here are some links that I believe will be interested